Nora - the Moving Picture Show

Nora - the Moving Picture Show

Kjente stjerner viser uante sider ved sitt familieliv, i et globalt perspektiv.
På oppfordring fra Ibsen-elskere i Landsforbundet Teatrets venner har valget falt på ”Et dukkehjem” Til denne maratonforestillingen (hele 7 min.) har Panopticumets interiør blitt omskapt til det Helmerske hjem med tilstøtende herligheter, i god Fusentaststil.

Helmer er langt ifra en staselig kar, og han har det ikke bra med det. Han ønsker seg utseende til en muskelmann. Dertil trenges plastiske operasjoner i massevis, noe som er svært dyrt. Lerkefuglen Nora skaffer seg et lån for å finansiere de skyhøye operasjonsregningene. For å få tilgang til lån er hun nødt til å forfalske signaturen til sin nylig avdøde far. Men hun må skjule dette med løgn og tarantelladans for Helmer. Vil det vidunderlige skje?

I rollene

Helmer: Rowan Atkinson/ Arnold Schwarzenegger
Nora: Pamela Anderson/ Brigitte Bardot
Fru Linde: Liv Ullmann
Krogstad: Sean Connery
Dr. Rank: John Lennon
Barna: Michael Jackson, Shirley Temple, Macauley Caulkin

Et Fusentastisk low-tech sensurround lys og lyd- stereoanlegg garanterer en fargerik figurteateropplevelse full av overraskelser for et voksent og/eller ungdomspublikum.

Forestillingen har vært en favoritt på mange internasjonale teaterfestivaler bl.a. på to Ibsenfestivaler ved Nationaltheatret i Oslo.
Spilles på norsk, engelsk og nederlandsk.

Elin Hassel Iversen har skrevet en artikkel om produksjonen av Nora - The Moving Picture Show i boka Ibsen og figurteatret, Figurteatret og Ibsen som Anne Helgesen er redaktør for.

Laget av

Regi, dramaturgi
og manusklipp fra Henrik Ibsens Et dukkehjem: Elin Hassel Iversen
Konsept, teknikk, produksjon: Jaap den Hertog
Scenografi, illustrasjoner til dukkene: Leiken Vik
Scenografiassistent: Alex Aga Ulvestad
Oversettelser til nederlandsk og engelsk: Jaap den Hertog