Tornerose sett gjennom froskens øyne

Tornerose sett gjennom froskens øyne

Eventyret om Tornerose har eksistert i mange århundreder i utallige muntlige varianter. Først i 1697 kom den skrevne versjonen, i Charles Perraults eventyrsamling. I 1812 kom Tornerose til brødrene Grimm. I nyere tid har Disneyvarianten sterkt påvirket hvordan eventyret oppfattes i dag. Vi har valgt å lage vår egen versjon, hvor historien fortelles gjennom frosker. Tre skuespillere hopper inn og ut av rollene.

Tornerose sett gjennom froskens øyne hadde première i 1994 og har reist Norge rundt og deltatt på en lang rekke norske og internasjonale festivaler. Vi har hatt forestillingen på repertoaret i ganske mange år, mens vi i mellomtiden har laget nye forestilinger. Av og til ligger Tornerose og sover i lang tid. Men vi har aldri klart å ta avskjed med henne. Gjennom årene kommer det alltid nye forespørsler om å spille forestillingen. Og hver gang vi kontakter skuespillerne for å avklare om de kan stille, blir forespørselen mottatt med jubel.

Tornerose er en deilig og frydefull teaterfest tilskuerne og skuespillerne er sammen om. Forestillingen er også spilt med stor suksess i en ekstra uhemmet versjon som kafé-teater for voksne. I en spillestil og med en humor som publikum beskriver som Herrrlig!

Tornerose er vist i Norge, Russland, Burkina Faso, Litauen og Nederland og finnes i fransk, nederlandsk og engelsk versjon.

Laget av

Regi: Elin Hassel Iversen
Manus: Coby Omvlee
Musikk: Rolf Frank Farstad
Scenografi: Coby Omvlee/ Kristin Giske
Kostymer: Kristin Giske/ Coby Omvlee
Oversettelse til fransk: Axel Baudouin
Oversettelser til nederlandsk og engelsk: Coby Omvlee

Tornerose på CD

Teater Fusentasts Torneroseversjon finnes også på kvalitets-CD. Med bonus musikkspor og alle sangtekster!
For bestilling: Send oss en e-post med din postadresse. Vi sender CD-en etter mottakelse av kr. 163,- (frakt inkludert) på konto 8601.64.11991. Skriv "ToRo-CD" på innbetalingsblanketten.