Titranic

Titranic, en forestilling i Panopticum

Teater Fusentast forteller historien om hva som hendte 6-åringen Ole Myrseth fra Kristiansund under den forferdelige ulykkes-natten, fredag 13. oktober i 1899. For alle fra 5 år.

Vi er på Titran utenfor Frøya i Sør-Trøndelag. Det koker av sild ute på Frohavet. Lille Ole Myrseth fra Kristiansund får være med far på fiske. Så kommer stormen. Denne sanne historien er bygget på det som hendte da stormen overraskende kom og mange fiskere mistet livet i bølgene. Og om hvordan Lille Ole overlevde. Den virkelige Ole ble etterhvert en rastløs eventyrer, med et liv fullt av mer eller mindre risikable opplevelser. Vi hadde æren av å spille Titranic på Hitra, for hans barnebarn. En finfin opplevelse.

Titranic er den tredje forestillingen som ble laget for Teater Fusentasts Panopticum. Den har blitt spilt på norsk, fransk, italiensk og tysk. På festivaler og gjestespill forøvrig i Norge, Nederland, Belgia, Frankrike, Italia og Østerrike.

Laget av

Regi, manus, dramaturgi: Elin Hassel Iversen
Konsept, produksjon, sceneteknikk: Jaap den Hertog
Scenografi, basert på gamle kobberstikk: Gunnar Fretheim
Illustrasjoner og papirdukker: Inka Lill
Oversettelse tysk: Sonja Omvlee
Oversettelse italiensk: Cinzia Marini
Oversettelser til nederlandsk og fransk: Jaap den Hertog

Titranic 2, scenefront

Titranic 2

Spesialversjon som er tilpasset syke barn. Istedenfor fire kikkehull er det her tilrettelagt for tilskuere som er sengeliggende.
Spilles i rolige omgivelser, f. eks. på sykehus, for 1 - 2 barn av gangen.