Nora The Moving Picture Show

NV-nytt Aure, 8. mars 1998


Til musikk fra The Beatles viste Jaap den Hertog den moderne utgaven av Henrik Ibsens Et dukkehjemsom titteskapsforestilling. Et tyvetalls personer hadde møtt opp på Aurelånna sist søndag for å oppleve denne noe spesielle teaterforestillingen.

Trondheimsteateret Fusentast har i Henrik Ibsens Et dukkehjem laget kopier av kjente skuespillere og brukt dem i rollene i stykket. Selve teaterstykket foregår inne i en Western inspirert kasse, som scenografen Kristin Giske har laget. Kassen har fire glugger med plass til like mange tilskuere foran. Her kunne en inn gjennom gluggene få oppleve den 8 minutter lange forestillingen, hvor kjente figurer som Pamela Andersen, som Nora, og Rowan Atkinson, som Torvald Helmer, loset oss gjennom en heftig kortversjon av "Et dukkehjem". Publikum var med på en forestilling hvor galskapen rådet og hvor alt var mulig.
Forestillingen ble godt mottatt av publikum, og skapte mang en latterbølge da blant annet Rowan Atkinsen gjennom plastisk operasjon etter hvert ble forvandlet til James Bond.

Mye arbeid ligger bak
Jaap den Hertog kan fortelle at å lage en slik forestilling tar like lang tid som å lage hvilken som helst annen forestilling.
-Vi hadde i begynnelsen problemer med Pamela Andersen da hun bare har ett ansiktsuttrykk, men fikk løst det ved at vi brukte Brigit Bardot som stand-in på slutten av forestillingen.
Til musikk vurderte vi også John Lennon, men fant ut at siden han døde på en så grusom måte foretrakk vi The Beatles, forteller Jaap den Hertog. Han reiser rundt i hele landet og fremfører sitt for mange ukjente og spesielle teater. Teaterfremføringen har høstet mye ros, og responsen fra de fremmøtte på Aurelånna var på ingen måte noe unntak.