Stort teater - lite format

Anmeldelse i Rana Blad, Mo i Rana.

Rana: Stort Teater behøver ikke å være mange gode skuespillere på en svær scene.

Det beviser Teater Fusentast når de igjen tar oss med til sin fantastiske verden.
Under fjorårets festival fikk vi være med til ”Koseputa i Paris” og i år fikk vi ”Titranic” Dette er historien om Norges største fiskeriulykke ved Titran på Trøndelagskysten i 1899. I hovedrollen møter vi seksårige Ole Myrseth, som overlevde på mirakuløst vis. Dette stykke hadde vært vanskelig nok å sette opp på en stor scene, men å lage det i ”skoboksformat” høres ut som en rein umulighet.
Det hadde kanskje vært fakta hvis vi ikke hadde med Fusentast å gjøre. Med fantastisk enkle virkemidler trollbinder de ungene på en flott måte og med sitt enmannsshow forteller Fusentast historien på en måte som gjør at ungene sitter klistret.
Klistret må de være uansett for dette er intimitet satt på spissen. Fusentast kommer nok en gang med en av sine selvlagde ”bokser” og på denne er det montert fire vinduer som ungene kan se i. Inne i selve boksen blåser det storm, draugen kommer og guttungen blir reddet mens det lyner og tordner i det lille universet. Derfor var det kun plass til fire av gangen og køen ble etter hvert lang, men dette er Fusentast vant til og de kjørte forestillingen om og om og om og om igjen. Ungene ville ha mer og vi gleder oss til neste år for å se hva de kreative sjelene i Teater Fusentast finner på. Kjempeartig!