LANGLIGGER

DOKUMENTARTEATER 53 min. + Q&A
FOREDRAG basert på forestillingen 30 min. + Q&A

Et år som pasient innenfor sykehusets vegger; teatermennesket Coby Omvlee lagret sine opplevelser og observasjoner i og om dagens helse-Norge. Med et behov for å formidle det hele, ble LANGLIGGER til, med galgenhumor, som dokumentarteater om hva som skjedde fra det fatale øyeblikket da bilen kræsjet og hele det neste året.

Hun overlevde bilulykken, og takket være en dyktig kirurg, gode sykepleiere, lege-ektemannen, egeninnsats, intravenøs næring og et stort nettverk, overlevde hun også tiden på sykehuset. Men underveis truet feilvurderinger og rutineglipp livet hennes flere ganger. Hennes opplevelser og observasjoner gjorde at hun satt igjen med mange spørsmål. Hvordan kunne dette skje? Hun leste alt hun kom over i et par år, før hun sammen med filmskaper Randi Størseth startet en intervjurunde som varte i 2 år. Hun ville stille sine spørsmål til de som muligens hadde gode svar, og intervjuet etterhvert et tjuetalls helseeksperter og -ansatte rundt om i Skandinavia. Slik ble hun i stand til å trekke tråder fra hverdager på sykehuset ut til det større bildet, og gjennom dette finne håp for framtiden, både for pasienter og helseansatte.

Selvutnevnt politisk agitator

I tett samarbeid med teatereksperter, ble så forestillingen LANGLIGGER til. Forestillingen berører ofte publikum og stimulerer til etterfølgende samtale/debatt. Coby deltar gjerne, og vi oppfordrer til å utnevne en ordstyrer på forhånd, og gjerne også et panel for debatt, om ønskelig.

EKKO, NRK P2 
Om LANGLIGGER 
DAGENS MEDISIN 
LANGLIGGER 

Støttet av: Stiftelsen Fritt Ord, Dramatikerforbundet, Norsk Kulturfond, Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering, Landsforening mot Fordøyelses-sykdommer, Norsk Skuespillerforbund, Sør-Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune, Fond For Utøvende Kunstnere, Norsk kulturråd, UD/Stikk.

For voksne over 16 år