Om oss

Teater Fusentast ble etablert i 1989 med base i Trondheim.

Vi har spesialisert oss på turnerende forestillinger for barn og unge. Disse har vist seg å ha stor appell også for voksne. Noen forestillinger er dog beregnet bare for et voksent publikum.

Vi ønsker å formidle våre historier gjennom det visuelle. Alt som lar formidles visuelt, gjør vi visuelt. Som virkemidler bruker vi oftest dukker/teaterfigurer.

Vi leker med teaterformer og tradisjoner, snur dem opp ned og lar oss overraske av de muligheter som så byr seg. Disse overraskelsene og gleden ved å oppdage dem, håper vi vil gi vårt publikum erfaringer som de ikke vil være foruten.

I våre forestillinger møter du ofte andre skuespillere, musikere og teknikere. Samarbeidet med erfarne teaterkunstnere som regissører, dramaturger, manusforfattere, scenografer og designere av ulike slag, gir ytterligere fokus til historiene vi ønsker å formidle.

Det skinner igjennom i våre produksjoner at vi gledes av det rare, det skakke, det underlige ved tilværelsen. Og vi ergres over mangel på respekt, menneskeverd og klokskap i hverdagen og blant de som forsøker å bestemme for oss og andre mennesker.

Vi formidler gode historier som ledsager våre egne liv. Vi velger oftest en inkluderende spillestil hvor publikum og vi som aktører deler den samme teatervirkeligheten. Dukker, musikk, spill, tekst og scenografi er hovedingrediensene.

Avhengighet av strøm, elektronikk og mekanikk har vi bragt til et minimum. På denne måten kan vi opptre på de aller fleste steder i inn- og utland.

Språklig mangfold gjør at vi ofte spiller i utlandet: Engelsk, tysk, nederlandsk, fransk, italiensk, spansk … foruten døvespråk.

Teater Fusentast drives av Jaap den Hertog og Coby Omvlee, med Randi Størseth i 40% stilling som produsent.pr.1.1.2016:

Teater Fusentast

• har laget til sammen 14 produksjoner, hvorav 3 uten dukker.
• har spilt til sammen 4268 forestillinger på 25 år (gjennomsnittlig 170,72 per år). 2748 av disse er Panopticum-forestillinger (enmanns-teater med tittekasse) på 6 minutter hver. De 1520 resterende forestillingene varer 45 minutter hver, i snitt.
• har 14 velbrukte dukke-skuespillere, 1 lystekniker og 4 musikere.
• har drevet 8 sceneinstruktører til tidvis fortvilelse, lurt 8 billedkunstnere/scenografer til å tro at små forestillinger krever lite innsats og fått 6 komponister til å lage strålende musikk for seg.
• 3 Torneroser har blitt gravide med hver sin prins under sine kontraktperioder.
• 2 av 3 prinser ble også gravide med en prinsesse hver.
• har spilt i 13808,1222 timer, rigget i 8147,5 timer, kjørt to sykebiler og en turnébuss til sine endelikt, tilbakelagt et antall kilometer som ikke lar seg regne ut, anslagsvis 4,2 x rundt ekvator ( (og da er ikke engang alle båt- og flyreiser tatt med, eller logistikken med å sende teaterutstyr via ulike transportbyrå.)
• har spilt i 15 (ut)land: Belgia, Tyskland, Burkina Faso, Benin, Nederland, Frankrike, Bangladesh, Litauen, Russland, Elfenbenskysten, Østerrike, Italia, Danmark, Sverige.